ساز‌و‌کار جدید وزارت صمت در تنظیم بازار‌/ اصلاح شیوه تامین مواد اولیه فولاد‌ با حذف سهمیه‌‌ و امضا‌های طلایی

اصلاح ساز و کار تامین مواد اولیه فولاد با راه‌اندازی سازوکار عرضه تلفیقی در بورس با حذف سهمیه‌ها و امضا‌های طلایی و حذف محدودیت تامین مواد اولیه برای واحدهای تولیدی از سوی وزارت صمت در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بخش صنعت، معدن و تجارت گرفتار مسائل متعدد و پیچیده‌ای است که سال ها انباشته شده ‌است، برای حل این مسائل و دستیابی به اهداف باید به طراحی و اصلاح سازوکارها در قالب یک نقشه راه دقیق پرداخت که یکی از این اقدامات توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم هوشمندسازی نظام تنظیم بازار کالاهای بورس با تدوین ۲۶ ابزار تنظیم‌گری برای گروه‌های کالایی  بوده است.

در این راستا شفاف‌سازی عرضه و تقاضا و قیمت در زنجیره مواد معدنی در کالاهایی مانند گندله و کلوخه آهن، کنسانتره آهن، گندله و آهن اسفنجی انجام شده است که منجر به افزایش ۱۷۴ درصدی حجم معاملات نیمه اول امسال بورس کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.

* اصلاح ساز و کار تامین مواد اولیه فولادی با حذف سهمیه ها و امضا های طلایی

اصلاح ساز و کارهای تامین مواد اولیه فولادی با راه‌اندازی ساز و کار عرضه تلفیقی در بورس با حذف سهمیه‌ها و امضا‌های طلائی و حذف محدودیت تامین مواد اولیه برای واحدهای تولیدی انجام می‌شود ‌که با پیگیری وزارت صمت، این مدل برای تامین مواد اولیه پتروشیمی هم در حال پیگیری برای اجرا از سوی وزارت نفت است و مقدمات کار فراهم شده است‌.

با اجرای سازوکارهای جدید در تنظیم بازار، باوجود وجود تورم به میزان ۴۰ درصد و افزایش قیمت‌های جهانی و نرخ ارز، قیمت بسیاری از کالاهای بورس کاهش یافته و یا ثبت شد.

به عنوان مثال، قیمت ورق گرم در شروع فعالیت دولت سیزدهم در محدوده ۲٫۹ میلیون تومان بر تن بود و در حال حاضر و با کاهش ۲۶ درصد به محدوده ۱۵٫۶ میلیون تومان بر تن کاهش یافته است.

قیمت میلگرد داخلی کشور در بورس کالا محدوده ۱۴ الی ۱۴٫۵ هزار تومان در نوسان بوده (۵۳۲ دلار با نیما) و کاهش ۱۵ درصد از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم دارد.

* کاهش ۵۲ هزار تومانی قیمت سیمان

قیمت سیمان در بازار در ابتدای شهریور سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر کیسه ۵۰ کیلوگرمی بود که با اقدامات فوری انجام شده قیمت در ۲۰ شهریور سال گذشته به ۵۲ هزار تومان کاهش یافت و قیمت سیمان هم اکنون و باوجود افزایش تورم و همه مولفه‌های هزینه‌ای، به نرخ ۴۸ هزار تومان رسیده است.

اصلاح ساز و کارهای نظام توزیع با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله درج قیمت تولید کننده بر روی کالاها  برای اولین بار اتفاق افتاد، با اجرای برنامه‌های زمانبندی شده از سال گذشته و طی چهار مرحله برای الزام درج قیمت تولید کننده بر روی کالاها، از تیرماه ۱۴۰۱ قیمت کالاهای دارای قیمت تولید کننده و مصرف کننده در حدود ۳۵ هزار  قلم کالا است که در سامانه ۱۲۴ نیز بارگذاری شد.

فارس

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *