شمارش معکوس برای فراخوان فراگیر مالیات برارزش افزوده

قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی بر فراخوان بخش‌های مختلف به منظور گسترش دایره مالیات برارزش افزوده تاکید داشت؛اما با مجوز قانونی این مسئله در سال۱۴۰۳اجرا نشد و احتمال می‌زود این مرحله یا بخشی از آن در ۱۴۰۴ اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اجرای مالیات بر ارزش افزوده در ایران، از سال ۱۳۸۷ با هدف تأمین بخشی از منابع مالی دولت، اصلاح نظام مالیاتی و افزایش شفافیت اقتصادی آغاز شد. این قانون با بهره‌گیری از الگوهای موفق جهانی، در پی آن بود که مالیات را به جای تمرکز بر تولیدکنندگان، به سمت مصرف نهایی هدایت کند.

با گذشت بیش از یک دهه از اجرای این قانون، در نهایت حدود ۱۰ فراخوان مالیات بر ارزش افزوده صادر شد و گروه‌های به خصوصی مشمول این مالیات شدند. این در حالی است که در برخی فعالیت‌های مشابه مشاهده می‌شود که یک فعالیت مشمول و فعالیت دیگر از دایره مالیات بر ارزش افزوده خارج شده است.

ضرورت تثبیت معافیت کالاهای اساسی و موارد خاص از مالیات بر ارزش افزوده

باید توجه داشت که قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ به صورت تدریجی اجرایی شد. نخست شرکت‌های بزرگ تولیدی و تجاری، سپس واردکنندگان، صادرکنندگان و در مراحل بعد، کسب‌وکارهای کوچک‌تر به این چرخه پیوستند.

در این میان، برخی کالاها و خدمات بنا بر ضرورت‌های اقتصادی، اجتماعی و معیشتی، از شمول مالیات بر ارزش افزوده مستثنی شدند؛ از جمله محصولات کشاورزی، دارو، خدمات درمانی، آموزشی، فرهنگی و حمل‌ونقل عمومی.

این موارد با توجه به ضرورت‌های اقتصادی و اجتماعی باید در دایره معافیت‌های باقی بمانند البته باید ساز و کار ارائه این معافیت‌ها  نیز مورد بازنگری قرار بگیرد و به طور مثال سقف مشخصی برای معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شود تا جلوی سوء استفاده‌های موجود نیز گرفته شود.(منبع: خبرگزاری تسنیم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *