عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با ایرنا: دریافت مالیات واقعی از مشاغل خاص منجر به مهار تورم می‌شود//در بسیاری از مواقع یک استاد دانشگاه یا حتی کارمند بیشتر از یک آرایشگاه زنانه یا طلافروش مالیات پرداخت

عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با ایرنا:

دریافت مالیات واقعی از مشاغل خاص منجر به مهار تورم می‌شود

تهران- ایرنا- نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه دریافت مالیات عادلانه و واقعی از مشاغل خاص در ایجاد درآمد پایدار مالیاتی و مهار تورم تاثیر بسزایی دارد، گفت: در بسیاری از مواقع یک استاد دانشگاه یا حتی کارمند بیشتر از یک آرایشگاه زنانه یا طلافروش مالیات پرداخت می‌کند.

هیبت اله اصولی در گفت‌وگو با خبرنگار با اشاره به راه‌اندازی سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی در اخذ مالیات عادلانه و کاهش فرار مالیاتی، اظهار کرد: این پایانه‌های فروشگاهی به‌ویژه در مناطق مرزی اجرایی می‌شود که متاسفانه یک مقدار قانونمند نیست، درحالی‌که اگر قانونمند شود، به نفع مردم محلی آن منطقه است.

وی با بیان اینکه با قانونمندی پایانه‌های فروشگاهی در مناطق مرزی، بر مبنای ضوابطی مبلغی تحت عنوان مالیات دریافت می‌شود، اما متاسفانه قانون مبرمی برای این کار تعریف نشده است، افزود: یکی از اقدامات موثری که دولت باید همواره در دستور کار خود قرار دهد و از سوی دیگر نقش بسیار موثری در کنترل تورم دارد اخذ مالیات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی است که پیش از این با اجرای برنامه و شیوه‌های سنتی به درستی قابل اجرا نبود، اما در حال حاضر با هوشمندسازی شاهد جلوگیری بسیار زیاد از فرارهای مالیاتی هستیم.

نایب رییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران با اشاره به اینکه مالیات ستانی هوشمند در کاهش فشار مالیاتی و فشار به مردم تاثیر بسزایی دارد، بیان کرد: معتقدم که اگر مالیات ستانی هوشمند به عنوان برنامه از پیش تعیین شده انجام شود، می‌تواند اثر گذاری خوبی داشته باشد.

اصولی درباره اینکه آیا استفاده ۹۴ درصد مودیان مالیاتی از تبصره ماده ۱۰۰ بابت عملکرد سال ۱۴۰۰ صحت دارد؟ پاسخ داد: در شرایط فعلی که معیشت زندگی بالاست، استفاده ۹۴ درصد مودیان از تبصره ماده ۱۰۰ یا پرداخت حداکثر ۱۰ میلیون تومان و در مقابل پرداخت مالیات ماهانه توسط کارگران و کارمندان عادلانه نیست و سازمان مالیاتی در این موضوع باید تجدیدنظر کند که این موضوع را قبلاً هم به رئیس سابق مالیاتی اعلام کردیم که طبق بررسی‌ها رقم پرداخت مالیات کارمندان و کارگران بیشتر است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: دریافت مالیات از مشاغل خاص موردی و ضوابطی برخورد می‌شود، چراکه متاسفانه مالیات عادلانه از قشر طلافروش و دیگر مشاغل خاص دریافت نمی‌شود، به طوری که در بسیاری از مواقع یک استاد دانشگاه یا حتی کارمند بیشتر از یک آرایشگاه زنانه یا طلافروش مالیات پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مالیات ستانی هوشمند و بررسی تراکنش بانکی افراد راهکار مناسبی در دریافت مالیات محسوب می‌شود، گفت: معتقدم که راهکارهایی در مسیر دریافت مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد که با دریافت مالیات عادلانه و واقعی از مشاغل خاص همچون پزشک، ساخت و ساز و طلافروشان و… شاهد درآمد پایدار مالیاتی و کاهش تورم خواهیم بود.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *