نانوایی‌ها بخش عمده نان تولیدی روزانه خود را به اسنپ فودها به دلیل قیمت‌های بالاتر می‌فروشند و مردمی که در صف‌ها هستند

گرانفروشی نان در اسنپ فود

تهران – ایرنا – بررسی‌ها نشان می‌دهد که نانوایی‌ها بخش عمده نان تولیدی روزانه خود را به اسنپ فودها به دلیل قیمت‌های بالاتر می‌فروشند و مردمی که در صف‌ها هستند از نان کمتری بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، با شیوع کرونا به دلیل شرایط قرنطینه‌ای و رعایت مسائل بهداشتی بخشی از مردم برای تامین مایحتاج روزانه خود جهت خرید نان و وسایل سوپرمارکتی و میوه از اسنپ فودها استفاده می‌کردند که با وجود کنترل این بیماری نیز این موضوع ادامه پیدا کرد و همچنان بخشی از مردم از اسنپ فودها بهره می‌گیرند.

با وجود اینکه اسنپ فود گران‌تر از خرید خود شخص از مغازه نانوایی، سوپرمارکت یا سوپر میوه است، اما کماکان عده‌ای برای راحتی خود از این وسیله اینترنتی استفاده می‌کنند تا جایی که برخی نانوایی‌ها به دلیل بالابودن قیمت نان در این شبکه نیز از این موضوع استقبال کرده و نان‌هایی همچون شیرینی با طعم‌های مختلف تهیه و در این شبکه مجازی به فروش می‌رسانند.

بر اساس این گزارش، در اسنپ فود قیمت هر عدد نان سنگک سنتی سبوس‌دار ۱۵ هزار تومان، سنگک کوچک دو رو کنجد ۱۰ هزار تومان، سنگک سنتی سبزیجات ۲۰ هزار تومان، سنگک سنتی مغز تخمه و سیاه دانه ۲۰ هزار تومان، سنگک سنتی چند مغز و سبزیجات ویژه ۲۵ هزار تومان، سنگک سنتی پرکنجد ۲۰ هزار تومان، سنگک سنتی سبوس کنجد بزرگ ۲۰ هزار تومان، سنگک سنتی خشخاش بزرگ ۳۰ هزار تومان، سنگک سبوس‌دار بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان و هر چانه آرد سنگک معمولی و سبوس‌دار ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

همچنین برخی نانوایی‌های بربری نیز هر عدد از این محصول را تحت عنوان بربری سنتی ساده ۷ هزار تومان، بربری ماشینی کنجدی ۹ هزار تومان، بربری شیری ۱۱ هزارتوان، بربری ماشینی پرکنجد ۱۵ هزار تومان، بربری ماشینی سبوس دار ۷ هزار تومان، هر کیلوگرم آرد سبوس دار بربری ۱۵ هزار تومان و خمیر نان یک کیلوگرم ۱۷ هزار تومان است.

نان تافتون و لواش نیز از این قاعده مستثنی نیست و نان لواش سنتی ساده ۱۰ عدد ۱۳ هزار تومان، لواش سنتی ساده ۲۰ عدد ۲۳ هزار تومان، لواش سنتی ساده ۳۰ عدد ۳۳ هزار تومان، لواش ماشینی ساده ۴۰ عدد ۴۳ هزار تومان، لواش سنتی ساده ۵۰ عدد ۵۳ هزار تومان و هر کیلوگرم آرد گندم ۲۰هزار تومان به فروش می‌رسد.

این در حالی است که قیمت هر عدد نان دولتی با یارانه ۶۶۵ تومانی بربری وزن چانه ۶۰۰ گرم ۱۸۰۰ تومان، تافتون سنتی وزن ۲۵۰ گرم ۹۰۰ تومان، تافتون گردان ماشینی وزن چانه ۲۲۰ گرم ۷۰۰ تومان، لواش و تافتون گردان ماشینی وزن ۱۶۰ گرم ۵۰۰ تومان؛ تافتون خراسانی وزن ۳۰۰ گرم ۱۰۰۰ تومان است.

قیمت هر عدد نان در یارانه نوع دوم گندم ۹۰۰ تومانی، بربری وزن ۶۰۰ گرم ۲۵۰۰ تومان، تافتون سنتی وزن ۲۵۰ گرم ۱۲۰۰ تومان، تافتون گردان ماشینی وزن ۲۲۰ گرم ۱۰۰۰ تومان، لواش و تافتون گردان ماشینی وزن چانه ۱۶۰ گرم ۱۵۰ تومان، تافتون خراسانی وزن ۳۰۰ گرم ۱۵۰۰ تومان، سنگک وزن ۶۵۰ گرم ۳ هزار تومان است.

حال در این بین برخی دیگر از نانوایی‌های آزادپز هر عدد نان سنگک را درب مغازه‌ها با قیمت بین ۵ تا ۱۵ هزار تومان تحت عنوان نان کنجدی، شویدی، سیاه‌دانه و چند مغز و بربری بین ۵ تا ۱۱ هزار تومان تحت عنوان نان شیری، کنجدی و شویدی و سیاه‌دانه به فروش می‌رسانند.

«سید محمدرضا مرتضوی» رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی و رییس هیات مدیره انجمن آردسازان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا می‌گوید: قیمت گندم فعلی هم قیمت نرخ جهانی این محصول و نرخ آرد نیز مناسب است، البته با توجه به افزایش هزینه‌های تولید در هر سال باید این نرخ اصلاح شود.

وی اظهار داشت: دولت هر ساله مبلغ زیادی سوبسید روی قیمت آرد پرداخت می‌کند تا مردم در تامین نان مصرفی خود دچار مشکل نشوند؛ اما برخی نانوایان آزادپز نیز که به نوعی از آرد یارانه‌ای استفاده می‌کنند نان را با قیمت‌های بالاتر می‌فروشند که اجحاف به مصرف‌کنندگان است.

ایرنا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *