معاون وزیر کار با بیان اینکه بسیاری از فرصتهای شغلی در کشور به دلیل کمبود نیروی کار متخصص خالی مانده است، تاکید کرد: ۸۰ درصد کسانی که در محیط واقعی کار آموزش میبینند جذب بازار کار میشوند.
غلامحسین حسینی نیا در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر تربیت نیروهای کار متخصص در بخش تولید و صنعت، اظهار کرد: در حال حاضر فرصتهای شغلی بسیاری در کشور وجود دارد که به دلیل کمبود نیروی کار متخصص خالی باقی مانده است. صرفنظر از آمار بیکاری در کشور بخشی از صنایع با مشکل کمبود نیروی ماهر مواجهند که با تشکیل مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی و آموزشهای فنی و حرفهای میتوان این مشکل را برطرف کرد.
وی با اشاره به وجود ۶۴۰ مرکز دولتی، ۲۶۰۰ مرکز جوار کارگاهی و بیش از ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در کشور تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای آمادگی دارد تا ظرفیتهای خود را به منظور آموزش و تربیت نیروی ماهر و متخصص و در راستای گسترش چتر مهارت آموزی در اختیار صنایع قرار دهد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در عین حال از اجرای طرح “نخلستان” به منظور مهارت افزایی دانش آموختگان خبر داد و گفت: طرحی با عنوان نخلستان به منظور فراهم کردن بستر ورود فارغ التحصیلان به بازار کار در حال اجراست. به موجب این طرح با تکیه بر فناوریهای نوین و بهره گیری از ظرفیت فناوری اطلاعات، بخش اعظمی از مشکل بیکاری فارغ التحصیلان برطرف میشود و زمینه توانمندسازی و ورود آنها به بازار کار به وجود میآید.
حسینینیا آموزش در محیط واقعی کار را از دیگر طرحهای سازمان فنی و حرفهای برشمرد و افزود: در راستای طرح آموزش در محیط کار واقعی که به شیوه استاد شاگردی اجرا میشود موفقیتهایی داشتهایم. این شیوه با استفاده از ظرفیت صنایع و صنوف اجرا می شود و بر اساس آن بیش از ۸۰ درصد مهارت آموختگان جذب بازار کار میشوند.
به گفته وی، افراد در آموزش محیط واقعی کار به واحدهای کارگاهی معرفی شده و تحت پوشش بیمه حوادث قرار میگیرند.
ایسنا