طبق اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان مناطق آزاد، تجاری و صنعتی جدیدترین دستگاهی است که به پنجره ملّی خدمات دولت هوشمند متصل شده است.
به گزارش ایسنا، خدمت هوشمند بدون مراجعه حضوری، به صورت برخط و بدون ارسال هر گونه مدرکی قابل دریافت است که مورد آخر کار دشواری است و نیازمند اتصال بانکهای اطلاعاتی همه دستگاههای دولتی به همدیگر است تا اطلاعات خود را با هم به اشتراک بگذارند.
پنجره ملی خدمات دولت هوشمند هم ارائهدهنده خدمات دولتی بهصورت یکپارچه، سریع و آسان به عموم مردم است که اکنون در مسیر آمادهسازی و بهرهبرداری قرار دارد.
دستورالعمل اجرایی اتصال دستگاههای اجرایی به “پنجره واحد خدمات هوشمند دولت” شامل اولویتها، اصول حاکم و ضوابط ساماندهی با همکاری دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و مطابق قانون برای تصویب نهایی به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارایه شد.
همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اولویت اتصال و راهاندازی این پنجره را با دستگاههای دولتی دانسته و گفته بود وزارتخانههای مختلف و سازمانهای ذیل این دستگاهها باید در گام نخست، پنجره واحد خود را راهاندازی کنند.
بر این اساس به منظور تحقق دولت یکپارچه هوشمند در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به پیشنهاد وزارت ارتباطات، اقداماتی برای اجرایی شدن این مسئله پیشنهاد شد که با مساعدت مجلس تبدیل به قانون شد.
طبق «بند و تبصره هفت قانون بودجه» تمام دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی مکلف شدهاند تا پایان شهریورماه سال جاری به راهاندازی پنجره واحد خدمات هوشمند خود اقدام کنند و حداقل ۳۰ درصد از خدمات پرکاربرد خود را بهصورت کاملا غیرحضوری و برخط به مردم ارائه دهند.
در همین رابطه، به تازگی عیسی زارع پور-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با انتشار پستی در یک پیام رسان داخلی اعلام کرده است سازمان مناطق آزاد، تجاری و صنعتی به پنجره ملّی خدمات دولت هوشمند متصل شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: سازمان مناطق آزاد، تجاری و صنعتی یکی دیگر از سازمانهایی است که به پنجره ملّی خدمات دولت هوشمند پیوسته است. با توجه به شرایط خاص و حجم بالای خدمات این سازمان ارائه خدمات مورد نظر و در قالب پنجره ملی خدمات دولت هوشمند گام مهمی در تسریع خدمات یاد شده به متقاضیان محسوب می شود.
هموطنان از این پس می توانند با مراجعه به آدرس my.gov.ir خدماتی مانند صدور،تمدید،اصلاح،انتقال، تعلیق جواز تأسیس واحد صنعتی؛ صدور، تمدید، اصلاح، انتقال و تعلیق پروانه بهرهبرداری واحد صنعتی؛ صدور، تمدید، اصلاح، انتقال و تعلیق جواز تاسیس واحد صنعتی، استخراج رمز ارز، درخواست صدور کارت صنعتگر، درخواست ثبت شرکت برای شهروندان ایرانی و همچنین اتباع خارجی، صدور پروانه بهرهبرداری اقامتگاه بومگردی و خانه مسافر، صدور مجوز برگزاری نمایشگاه فرهنگی و هنری، درخواست واردات قطعات و ماشین آلات خط تولید، درخواست ثبت وادارت کالای همراه مسافر و … را در قالب پنجره ملّی خدمات دولت هوشمند دریافت کنند.
چندی پیش سخنگوی دولت هم گفته بود ۸۳ درصد دستگاهها به سامانه پنجره واحد متصل شدهاند و بیش از هشت میلیون نفر توانستهاند از خدمات پنجره واحد بهرهمند شوند؛ ۱۷ درصد باقیمانده دستگاهها هم یا در حال اتصال هستند یا مسائل فنی دارند که قرار است حل شود.
ایسنا