رئیس کمیسیون تخصصی مرزنشینان اتاق تعاون ایران از دستور کار تهیه بانک اطلاعات تعاونیهای مرزنشین خبر داد و از شرکتهای تعاونی استانها خواست تا مشکلات ناشی از تمدید کارت الکترونیکی را به صورت مکتوب به این کمیسیون ارسال کنند.
به گزارش ایسنا، از آنجا که مرزنشینان و ساکنین مناطق مرزی بیش از سایر مردم نقاط کشور آسیبپذیرند، در صورتی که از نظر اقتصادی و معیشتی، دلگرم و تامین باشند، موجب تقویت منافع ملی و امنیت کشور می شوند.
علیرغم آنکه بزرگترین مزیت استانهای مرزی، تبدیل شدن به پایانه صادراتی است، اما طی سالهای گذشته آنطور که باید از این ظرفیت مطلوب و ارزشمند در جهت تامین بازار فروش تولیدات استفاده نشده است، با این حال دولت سیزدهم با درک اهمیت مناطق مرزی و تاکید بر حفظ معیشت ساکنان مرزنشین، برنامه ملی تقویت کسب و کار، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار مناطق مرزی را به تصویب رساند.این مصوبه به پیشنهاد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هیات دولت مطرح شده بود که اواخر سال گذشته تصویب شد.
به موجب برنامه ملی تقویت کسب و کار و معیشت مرزنشینان، مقرر شده است مناطق مرزی به عنوان پایگاههای صادراتی انواع کالا و خدمات بهتر از گذشته رونق یابند و توسعه کسب و کار و افزایش رفاه و معیشت مرزنشینان را به دنبال داشته باشند.
تا قبل از این مصوبه، تسهیلات دولت در مناطق مرزنشین به دلیل برنامه ریزی نامناسب و یا نظارتهای ناقص، جامعه هدف را به طور کامل پوشش نمیداد. از طرفی مشکلات اقتصادی و برخی مسایل نظیر عدم تمدید کارتهای اعضای تعاونی برای مرزنشینان مشکل ساز شده بود اما با تصویب آییننامه مذکور این انتظار وجود دارد که گشایش زیادی برای مناطق مرزی به ویژه مرزنشینان ایجاد شود.
یاسر فیضی – رئیس کمیسیون تخصصی مرزنشینان اتاق تعاون ایران، اخیرا از دستور کار تهیه بانک اطلاعات تعاونیهای مرزنشینان خبر داده است. وی گفته تعاونیهایی که درخواست توزیع کالاهای اساسی دارند به اتاق تعاون ایران اعلام کنند.
فیضی تاکید کرده که شرکتهای تعاونی حوزه مرزنشینان، اطلاعات و آمار شرکت های فعال خود را اعلام کنند و بهروزرسانی اتحادیه انجام شود.
رئیس کمیسیون تخصصی مرزنشینان اتاق تعاون از شرکتهای تعاونی استانها خواسته تا مشکلات ناشی از تمدید کارت الکترونیکی را برای پیگیری از وزارت کشور و وزارت صمت به صورت مکتوب به کمیسیون تخصصی مرزنشینان ارسال کنند.
وی پیشتر کاهش شکلگیری اقتصاد غیررسمی در مرزهای کشور را مستلزم بهبود شرایط معیشتی مردم این مناطق عنوان کرده و به ایسنا گفته بود: حفظ امنیت مرزهای کشور یکی از مسایل حیاتی کشور به شمار میرود، از این رو بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی مغفول مانده مرزنشیان امری ضروری است و حمایت از مرزنشینان در شرایط اقتصادی، ضمن تقویت معیشت مردم ساکن در مناطق مرزی به تنظیم بازار کالاهای اساسی منجر میشود.
به گزارش ایسنا، برابر آمارها نزدیک به ۷ میلیون نفر از مرزنشینان در سامانه یکپارچه مدیریت مرزنشینان احراز هویت شده و دارای کارت الکترونیک هستند.
بی تردید نقش تعاونیهای مرزنشین در حراست و پاسداری از مرزها، حفظ امنیت منطقهای و مرزی، جلوگیری از ورود کالای قاچاق و تنظیم بازار کالاهای اساسی بسیار موثر و با اهمیت است؛ از این رو سیاستگذاریها در این زمینه باید به نحوی باشد که فعالیت مرزنشینان بیش از پیش رونق گرفته و مشکلات مبادلات مرزنشیان برطرف شود.
ایسنا